Gå direkt till textinnehållet

Ögonakuten

Ögonakuten tar hand om olycksfall och andra akuta synhotande tillstånd. Vid tillstånd som inte är akuta hänvisar vi dig till ögonmottagningar inom vårdvalet. 

Ring alltid 1177 Vårdguiden för att få råd om vård vid ögonbesvär. Du kan då få råd om att du antingen ska kontakta en ögonmottagning i vårdvalet, åka till ögonakuten eller om egenvård.

Ögonakuten har öppet alla dagar mellan klockan 8 och 16. Övrig tid tar vi endast emot patienter efter överenskommelse per telefon med annan vårdgivare eller 1177 Vårdguiden.

Vissa tillstånd är svåra att bedöma på telefon. När du kommer till akuten träffar du därför först en sjuksköterska eller optiker som bedömer ditt tillstånd. Du kan då komma att bli hänvisad till en ögonmottagning inom vårdvalet eller få råd om egenvård.

Ögonakuten har ingen tidsbokning. Du kan däremot boka tid hos ögonmottagningar inom vårdvalet.

Hitta hit

Ögonakuten finns på Kungsholmen.

Besöksadress: Polhemsgatan 50, 112 82 Stockholm (ingång Fleminggatan)

Läsa din journal

Du har i regel rätt att läsa din egen journal och få en journalkopia. Som patient hos oss kan du läsa din journal via nätet genom en säker inloggning med e-legitimation på 1177 Vårdguiden. Journalen är tillgänglig för dig som är 16 år eller äldre. Du kan följa din journalinformationen bakåt i tiden till den 1 januari 2016.

Om du vill ha journaluppgifter på annat sätt än via nätet kan du begära att ta del av din journal på den mottagning du vårdats på.

akutsjukvarden_1 Tumnagel från Sankt Eriks youtube kanal Tumnagel från Sankt Eriks youtube kanal

Akutsjukvården i Stockholm beskrivs här på 150 sekunder

Sidansvarig Webbredaktionen

Uppdaterad
17 februari 2020