Gå direkt till textinnehållet

Eye center of excellence

Hösten 2020 flyttar S:t Eriks Ögonsjukhus. Med flytten till det snabbt framväxande life science-området i Hagastaden får vi ännu större möjligheter att ge våra patienter Sveriges bästa ögonsjukvård.

Den 27 september flyttar S:t Eriks Ögonsjukhus till Eugeniavägen 12 i Hagastaden på gränsen mellan Stockholm och Solna. Foto: White Arkitekter
Närheten till Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet kommer att bidra till ett mer omfattande kunskaps- och resursutbyte inom vård, forskning och utbildning.

Vår vision är att skapa ett Eye center of excellence i Hagastaden för att stimulera vård, forskning och utveckling inom ögonområdet. Detta gör vi genom att ha en nära samverkan med andra aktörer inom vård, akademi och näringsliv.

De nya lokalerna är utformade i ett nära samarbete mellan byggentreprenören och ögonsjukhuset. Allt för att få specialanpassade lokaler som bättre möter dagens – och framtidens – patientbehov och arbetssätt.

St Eriks gamla undersökningsrum har inte varit anpassade för modern ögonsjukvård. I de nya lokalerna är undersökningsrummen specialdesignade. Foto: S:t Eriks Ögonsjukhus

Fakta om flytten av S:t Eriks Ögonsjukhus

  • I slutet av september 2020 flyttar S:t Eriks Ögonsjukhus till en nybyggd fastighet på Eugeniavägen 12 i Hagastaden, Solna.
  • Sjukhuset kommer att ligga mitt emot ”Nya Karolinska Solna”.
  • Fram till mitten av september fortgår all verksamhet som vanligt på Kungsholmen i Stockholm. Därefter trappas verksamheten ner under en kort period inför flytten.
  • Från och med den 27 september öppnar S:t Eriks Ögonsjukhus samtliga verksamheter och mottagningar på den nya adressen Eugeniavägen 12 i Solna.
Uppdaterad
20 januari 2022