Gå direkt till textinnehållet

Fortsatta besöksbegränsningar på S:t Erik Ögonsjukhus

För dig som har en bokad tid hos S:t Eriks Ögonsjukhus

För att minska smittspridningen av coronaviruset, covid-19, gäller begränsningar för besök. Om du är förkyld eller sjuk ska du ändra eller avboka ditt besök eller operationstid.

Du ska inte komma till S:t Eriks Ögonsjukhus om du har förkylningssymtom.

Avboka besök eller operation

Om du är förkyld eller sjuk ska du inte komma på ett bokat besök eller till en operation. Ring oss för att ändra eller avboka din tid. På din kallelse framgår vilket telefonnummer du ska ringa för att ändra/avboka eller om du har frågor om ditt besök eller operation.

Slopad avgift för sent avbokat besök

Region Stockholm har beslutat att inte ta ut någon avgift för ett sent avbokat besök om skälet är förkylningssymtom. Om du däremot uteblir utan att meddela oss kommer du att få en faktura, även om du har frikort eller är under 18 eller över 85 år.

Välkommen när du är frisk igen

När du har varit symtomfri i två dagar och det har gått minst sju dagar sedan du blev sjuk är du välkommen att kontakta oss för en ny tid.

Din ögonspecialistläkare gör en medicinsk bedömning för varje patient om väntetiden för ditt besök eller operation. Om du upplever en försämring eller har andra frågor, kontakta oss. 

Om du har ringt återbud och bett att själv få återkomma, måste du ta ny kontakt för att få en tid.

Så arbetar S:t Erik för att minska smittspridningen

  • Vi har säkerställt att det går att hålla avstånd i våra lokaler
  • Vid undersökningar bär personalen att bära munskydd och/eller visir
  • Det råder besöksbegränsningar på sjukhuset. Det betyder att en patient bör komma ensam till sitt bokade eller akuta besök. Den som behöver hjälp får ta med sig en person. Barn får ta med sig en förälder, men inte syskon
  • Ingen som kommer till sjukhuset får ha förkylningssymtom, förutom vid särskilda akuta besök då patienten omhändertas separat från andra patienter
  • All personal har tydliga instruktioner om att stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom
  • Vi följer gällande hygienrutiner.

Uppdaterad
21 januari 2022