Gå direkt till textinnehållet

Fortsatta besöksbegränsningar på S:t Erik Ögonsjukhus

Start > Nyheter > Johanna Adami ny ordförande för S:t Eriks Ögonsjukhus

Johanna Adami ny ordförande för S:t Eriks Ögonsjukhus

7 maj 2021

Johanna Adami är ny ordförande för det regionägda bolaget S:t Eriks Ögonsjukhus.

Johanna-Adami-St-Erik-Kentico

Nyvalda ordföranden för S:t Eriks Ögonsjukhus Johanna Adami

Johanna Adami tar över rollen som styrelseordförande för S:t Eriks Ögonsjukhus efter Inger Andersson, som innehaft posten i åtta år.

– Det är ett stort ansvar och ett förtroende att få axla rollen som styrelseordförande för S:t Eriks Ögonsjukhus. Jag ser fram emot att bidra till att sjukhuset bedriver vård, forskning och utbildning av högsta klass, säger Johanna Adami som har varit ledamot i styrelsen sedan 2016.

Johanna Adami är läkare, folkhälsovetare och professor i klinisk epidemiologi och idag rektor för Sophiahemmet Högskola. Hon har tidigare varit direktör för hälsa på innovationsmyndigheten Vinnova och även ansvarat för olika regeringsuppdrag och internationella uppdrag inom OECD, EU och WHO. Johanna Adami har ett antal andra styrelseuppdrag, bland annat för Myndigheten för vård- och omsorgsanalys.

– Jag ser fram emot att bidra till visionen om att skapa ett Eye center of excellence, som sjukhusets flytt till life science-klustret Hagastaden är en viktig förutsättning för. Kraften och kompetensen för att detta ska bli verklighet finns hos alla medarbetare, säger Johanna Adami.

Claes Hultling och Jan Liliemark fortsätter som ordinarie styrelseledamöter. Ny i styrelsen är Anna Lefevre Skjöldebrand, vd i branschföreningen Swedish Medtech.

Kontakt

Kicki Morsing, kommunikationschef, 070-737 50 02

Fakta

Styrelsen för S:t Eriks Ögonsjukhus

Ordförande: Johanna Adami

Ledamöter: Claes Hultling, Jan Liliemark, Anna Lefevre Skjöldebrand

Adjungerade

Nicole Silverstolpe, ägarrepresentant

Anna Martling, representant KI

Arbetstagarrepresentanter

Yesenia Ortega Melin, Läkarförbundet

Yvonne Nordlöf, Kommunal

Uppdaterad
2 juli 2021