Gå direkt till textinnehållet

Fortsatta besöksbegränsningar på S:t Erik Ögonsjukhus

Start > Nyheter > Anders Ahlsson blir tillförordnad vd för S:t Eriks Ögonsjukhus

Anders Ahlsson blir tillförordnad vd för S:t Eriks Ögonsjukhus

18 juni 2021

Anders Ahlsson tillträder som tillförordnad vd för S:t Eriks Ögonsjukhus i samband med att vd Anders Boman lämnar posten den 30 juni.

Portratt-Anders-Ahlsson-ej-sjukhuskladd-210617_nyhet-750x448

Anders Ahlsson blir tillförordnad vd på S:t Eriks Ögonsjukhus när nuvarande vd Anders Boman lämnar posten den 30 juni.

Anders Ahlsson är temachef för Hjärta, kärl och neuro på Karolinska Universitetssjukhuset och kommer att fortsätta i den befattningen under sitt arbete som tillförordnad vd för S:t Eriks Ögonsjukhus. Han är thoraxkirurg, docent och har bred erfarenhet av att leda olika typer av vårdverksamheter inklusive högspecialiserad vård.

– Medarbetarna på S:t Eriks Ögonsjukhus bedriver en fantastisk verksamhet. Mitt uppdrag är att under några månader bidra till en stabil övergång tills den ordinarie vd:n som ska rekryteras finns på plats. Jag har tidigare under övergångsperioder ansvarat för dubbla organisationer och har stor respekt för att det kräver mycket arbete. Jag vet av erfarenhet att det fungerar väl en begränsad tid och kommer att gå in med full kraft i uppdraget på S:t Eriks Ögonsjukhus, säger Anders Ahlsson.

– Jag är mycket glad att Anders Ahlsson blir tillförordnad vd för S:t Eriks Ögonsjukhus under en övergångsperiod. Anders är en erfaren och omvittnat god ledare och har en djup förståelse för vad som krävs för ett sådant här uppdrag. Tillsammans med medarbetarna ska han nu se till att sjukhuset fortsätter att leverera vård, utbildning och forskning på högsta nivå, säger Johanna Adami, styrelseordförande för S:t Eriks Ögonsjukhus. 

Uppdaterad
2 juli 2021