Gå direkt till textinnehållet

Nästa höst flyttar S:t Erik till Hagastaden

6 augusti 2019

Hösten 2020 flyttar S:t Eriks Ögonsjukhus från Kungsholmen till Hagastaden. Med flytten till det snabbt framväxande life science-området i Hagastaden får vi ännu större möjligheter att ge våra patienter Sveriges bästa ögonsjukvård.

StEriks_Karta_20190730

Kartbild över S:t Eriks blivande adress från hösten 2020.

Närheten till Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet kommer att bidra till ett mer omfattande kunskaps- och resursutbyte inom vård, forskning och utbildning.

De blivande lokalerna blir helt nybyggda, och utformas i ett nära samarbete mellan byggentreprenören och ögonsjukhuset. Allt för att få specialanpassade lokaler som bättre möter dagens – och framtidens – patientbehov och arbetssätt. Visionen är att S:t Erik ska kunna bli grunden i ett Eye Center of Excellence, i nära samverkan med andra aktörer inom vård, akademi och näringsliv.

S:t Eriks Ögonsjukhus har uppdraget av Region Stockholm att bedriva högspecialiserad ögonsjukvård, forskning och utbildning. S:t Eriks nuvarande lokaler på Kungsholmen byggdes senast om för trettio år sedan, och under de åren har ögonsjukvården och forskningen utvecklats i snabb takt. Lokalerna är nu slitna och i starkt behov av renovering. Eftersom det skulle kosta stora summor att renovera befintliga lokaler beslutade landstingsstyrelsen år 2016 att flytta S:t Eriks Ögonsjukhus till en ny sjukhusbyggnad i Hagastadens life-science-område.

Den nya adressen blir Eugeniavägen 12 och börjar gälla från och med hösten 2020.
 

Uppdaterad
27 april 2020