
Start för samarbetet mellan S:t Eriks Ögonsjukhus och Norrtälje sjukhus
På Norrtälje sjukhus ögonmottagning kan patienter nu träffa läkare från S:t Eriks Ögonsjukhus. Bedömningar görs även på distans genom överföring av bilder mellan sjukhusen.
”Det är spännande med ett nytt arbetssätt som främjar tillgängligheten för patienterna” säger Rafel Hameid, specialistläkare och medicinskt ledningsansvarig läkare för Norrtälje ögonmottagning.
Sedan i måndags drivs ögonmottagningen på Norrtälje sjukhus i samarbete med S:t Eriks Ögonsjukhus. Det innebär bland att en del av undersökningarna sker med så kallad distansdiagnostik, där bilderna från undersökningen bedöms på distans, av ögonläkare på S:t Eriks Ögonsjukhus. De patienter som kom till mottagningen på måndagen var både nyfikna och glada, säger ST-läkare Salar Asa från S:t Eriks Ögonsjukhus.
– Patienterna jag har mött hittills har varit otroligt välkomnande, och man märker att de är tacksamma att de får tillgång till den vård vi kan erbjuda.
Bra utrustning och trevliga kollegor
Både Salar Asa och Rafel Hameid tycker att utrustningen på ögonmottagningen på Norrtälje sjukhus håller hög kvalitet, och att de nya kollegorna är mycket trevliga.
– Det är så värdefullt att dela kunskap och erfarenheter, säger Rafel Hameid.
Även enhetschef Annika Svedjer är mycket nöjd med uppstarten av det nya samarbetet.
– Det är kul att äntligen vara i gång. Både tekniken och samarbetet har funkat bra, säger hon och tar fram premiärtårtan ur kylskåpet.
Fler nyheter
Första MSCA-anslaget någonsin till en ögonforskare vid S:t Eriks Ögonsjukhus
Sai Kocherlakota blir den första ögonforskaren att få det prestigefyllda MSCA-anslaget. Han får det för sin forskning om glaukom.Ny avhandling om att förbättra möjligheterna till tidig upptäckt och bättre prognosbedömning av uvealt melanom
Den 14 mars försvarar forskare och specialistläkare Shiva Sabazade vid S:t Eriks Ögonsjukhus och Karolinska Institutet sin avhandling om uvealt melanom.Två miljoner till forskning som kan lindra yrsel och synbesvär
Forskaren och ST-läkaren Tobias Wibble får två miljoner kronor från Promobilia för att utveckla nya behandlingsmetoder som kan lindra yrsel och synbesvär.