Meny

Första spadtaget för ett nytt ögonsjukhus i Hagastaden

Publicerat den 27 oktober 2016

Medverkade på scenen gjorde Stockholms läns landstings fastighets- och investeringslandstingsråd Paul Lindquist, Inger Andersson, styrelsens ordförande och Anders Boman vd vid S:t Eriks Ögonsjukhus samt Vitartes vd Steinar Stokke.

- Det är glädjande att vi nu är igång med bygget av det som vi kallar ett Eye Center of Excellence, där vår avsikt är att skapa ett centrum för spetskompetens inom ögonsjukvård, forskning och utbildning för att bidra till en stark utveckling inom området, säger styrelsens ordförande Inger Andersson.

- Våra nya lokaler ger oss helt andra förutsättningar att utgöra motorn i ett ögonspecialistcentrum där näringsliv, akademi och andra vårdgivare tillsammans ser till att vi garanterar Stockholmarna en ögonsjukvård av högsta klass även i framtiden, menar sjukhusets vd Anders Boman.

Fakta

S:t Erik beräknas flytta in i sina nya lokaler första halvåret 2020. Sjukhuset kommer att hyra 14 700 kvadratmeter i en av två byggnader på totalt 42 000 kvadratmeter som byggs av byggkoncernen Veidekkes dotterbolag Arcona på uppdrag av Vitartes. Byggnaderna ligger i närheten av Nya Karolinska och Karolinska Institutet i Hagastaden.

Dela den här sidan:

Tipsa en vän om den här sidan

En länk till den aktuella sidan kommer automatiskt att läggas till i ditt meddelande.