Meny

Nöjda medarbetare ger S:t Erik gott betyg

Publicerat den 27 mars 2017

S:t Erik ligger även i år i topp bland Stockholms läns landstings sjukvårdsproducenter. Det visar en sammanställning av resultaten för 2016 från den landstingsgemensamma medarbetaruppföljningen i koncernen.

Landstingets totalindex för medarbetarenkäten är 73. S:t Erik har ett totalindex på 77, vilket är bland de högsta resultaten för landstingets sjukvårdsproducenter. Medarbetarskapsindex ligger också på 77, vilket är näst högst efter Tiohundra. Cheferna på S:t Erik får sammanställningens bästa betyg med ett index på 81.

- Det är positivt att våra chefer har ett högt förtroende bland våra medarbetare, eftersom ett bra ledarskap är viktigt för motivation och trivsel på arbetsplatsen, säger personalchef Ulrika Campbell.

Stort antal ambassadörer

Hela 47 procent av S:t Eriks medarbetare klassas som ambassadörer, vilket är högst bland landstingets sjukvårdsproducenter. En ambassadör definieras som en medarbetare som är stolt över att arbeta på S:t Erik, skulle rekommendera andra att arbeta på sjukhuset samt ser S:t Erik som en attraktiv arbetsgivare. Andelen ambassadörer på S:t Erik ökade från 44 till 47 procent mellan 2015 och 2016.

- Det är förstås mycket glädjande att medarbetarna på S:t Erik visar ett så stort engagemang och upplever både hög motivation och stolthet, kommenterar vd Anders Boman.

Syftet med landstingets medarbetaruppföljning är att undersöka den psykosociala arbetsmiljön, främja de övergripande målen för arbetsmiljöarbetet och vara ett stöd i verksamheternas förbättringsarbete.

Presskontakt

Kicki Morsing
Informationschef
Telefon: 08-672 31 34
karin.morsing@sankterik.se

Dela den här sidan:

Tipsa en vän om den här sidan

En länk till den aktuella sidan kommer automatiskt att läggas till i ditt meddelande.