Meny

Barnögonvård- och skelningsmottagningen

På barnögonvård- och skelningsmottagningen tar vi hand om barn med synstörningar, ögonsjukdomar och skelningsproblem. Vi tar även emot vuxna med skelning, dubbelseende och andra samsynsproblem. Mottagningen finns på S:t Eriks Ögonsjukhus Kungsholmen och på Danderyds sjukhus.

Vi som arbetar här är barnögonläkare, ortoptister (ögonsjuksköterska med specialistinriktning på skelning och samsynsproblematik), undersköterskor och medicinska sekreterare. Utöver medicinska undersökningar och behandlingar utför vi skelningsoperationer samt bedriver en omfattande medicinsk kontaktlinsverksamhet för spädbarn och yngre barn.

Konsultverksamhet och uppsökande verksamhet

Vi har konsultverksamhet för inneliggande patienter på Danderyds sjukhus och Astrid Lindgrens barnsjukhus i Huddinge. Vi bedriver även konsultverksamhet på ett flertal neonatalavdelningar i Stockholms län.

Våra ortoptister undersöker barn med misstänkt synnedsättning och skelning på vissa barnavårdscentraler i länet.

Mottagning på flera sjukhus i Stockholm

Förutom mottagningen på S:t Eriks Ögonsjukhus på Kungsholmen har vi också en mottagning på Danderyds sjukhus.

Den 17 augusti 2016 öppnade barnögonvård- och skelningsmottagningen vid S:t Eriks Ögonsjukhus och mottagningen vid Karolinska Huddinge i nya gemensamma lokaler på Polhemsgatan 48. Den nya mottagningen ligger bredvid S:t Eriks Ögonsjukhus på Polhemsgatan 50.

Vi som jobbar här

.

Överläkare, docent, med. dr

Överläkare, docent

Dela den här sidan:

Tipsa en vän om den här sidan

En länk till den aktuella sidan kommer automatiskt att läggas till i ditt meddelande.

Kontaktuppgifter